30 Jan

Dimantu maģija

Kategorijā: Kāzu gredzeni

Dimantiem simbolikā piedēvētas vienīgi labas un cildenas īpašības - tos asociē ar gaismu, absolūtu tīrību, spēku, neievainojamību, dzīvību, mīlestību un uzticību. Senatnē ļaudis ticēja, ka tie atvaira ļaunos garus un burvestības un dara to īpašnieku neuzvaramu un maģiski pievilcīgu. Tie izsenis augstu vērtēti kā spēcīgi talismani un valdnieku dārgakmeņi.

 

Briljanta gredzeni

Svētā Valentīna dienu mēdz dēvēt par visu mīlētāju dienu, to svin 14. februārī, sūtot apsveikuma kartītes kā mīlestības vai pieķeršanas apliecinājumu. Tajā visbiežāk attēlo sirdis, amorus un citu simboliku, ko mēdz saistīt ar mīlestību.

 

Valentīna diena

Šī kāzu jubileja jau tik uzkatīta par pirmo nopietno jubileju. Koks simbolizē stiprumu, bet diemžēl kokam ir tāda īpašība kā – degšana. Tas tiek pielīdzināts, ka vēl iespējami kādi ģimenes strīdi, kuri ir jāpārvar. Vēl attiecībām jāpieaug, tāpat kā to dara koks –aug!

 

5 kāzu jubileja

 

Protams, tā par vīrieti stāsta tikai tad, ja šo kaklasaiti ir izvēlējies viņš pats.

Par ko stāsta viņa kaklasaite?

 

Plīvurs bija plaši izplatīts apmēram jau pirms 100 gadiem un pie mums atnācis no Polijas. Tā pamatnozīme - sargāt līgavu no ļaunas acs.  

 

FOTO: Sergey Getnikov | www.fotograf.lv

FOTO: Sergey Getnikov | www.fotograf.lv 

Vissenākā vedību tradīcija ir līgavas zagšana. Mūsdienās to izspēlē kā joku, kad pirms mičošanas ierodas čigāni. Pēc tautasdziesmām varam noprast, ka visbiežāk meitas zagšana notika naktī vai miglā, kad meita viena pati atradās maltuvē. Meitu, kuru zagt, puisis bija nolūkojis krietnu laiku iepriekš. Tautasdziesmas vēsta, ka parasti pēc meitas lūkojās pavasarī vai rudenī, kad raža novākta, bagātīgi var dzert kāzas.

 

līgavas zagšana

Lai laulība būtu laimīga, nedrīkst nevienam dot pielaikot laulības gredzenu.

 

kāzas

Kā izrādās, ka ir sievietes, ar kurām vīrieši visdrīzāk izlems neprecēties. Šie pieci sieviešu tipi savā ziņā atgrūž vīriešus - kā potenciālās līgavas. Itālijā veiktais pētījums skaidri parāda, kuri ir šie pieci sieviešu tipi.

negrib precēt?

uz augšu