Kontakti

Nosaukums: Senā kalve
Tālrunis: 22 324 547
E-pasts: Sūtīt e-pastu
Mājas lapa: www.senakalve.wixsite.com

Papildus info

Piegāde: Ir iespējama
Piedāvājam interesantu un atraktīvu programmu kāzām. Jaunlaulāto pārbaude pie kalēja - PIEEJAMA IZBRAUKUMOS PA VISU LATVIJU. Šis ir atraktīvs jaunlaulāto ģimenes dzīves un saimnieciskās sagatavotības pārbaudījums. Jūsu vēlamā vietā tiek uzstādīta mobila, pārvietojama smēde. Tiek sagatavoti materiāli, instrumenti, iekūrta ēze un šis svarīgais notikums var sākties.


Kāzu programma sastāv no trim daļām.

Pirmā: Jaunlaulāto ģimenes laimes pakava tapšana, piedaloties jaunajam vīram kā kalēja māceklim. Jaunā sieva šai sadaļā pilda atbalstītājas, iedvesmotājas un galvenās darba rezultāta vertētājas lomu. Jaunajam vīram šis darbs ir strādīguma un izdarības pārbaudījums.

Otrā: Jaunās sievas mājsaimniecības prasmju pārbaudījums – pogas piešūšana.
Trešā: Monētu kalšana. Tas ir jaunā vīra pārbaudījums uz prasmi un spējām sagādāt līdzekļus ģimenes uzturēšanai.

Rezultātā vīra un sievas gatavība ģimenes dzīvei ir pārbaudīta praktiskos darbos: jaunā ģimene tikusi pie sava laimes pakava, vēlmju pogas un veiksmes monētas.

Ģimenes laimes pakavs – tā ir sena tradīcija. Parasti tas tiek uzstādīts ģimenes mājokļa iekšpusē uz stenderes virs durvīm. Pakavā izkalto naglu caurumu skaitam jāsakrīt ar esošo vai plānoto bērnu skaitu ģimenē. Ja jaunai ģimenei ir vēlme vai vajadzība iegūt labumus , pakavs tiek uzstādīts ar ragiem uz augšu. Ja ģimene dzīvo pārticībā un vēlas dalīties ar tuvākajiem – tad ar ragiem uz leju.

Ģimenes vēlmju poga – līdzinās senai tradīcijai pieturēties pie skursteņslauķa pogas. Tomēr šī poga pieņem tikai tās vēlmes, kas attiecināmas uz jaunās ģimenes saticību un labklājību.

Veiksmes monēta – tas ir naudas „pievilinātājs”. Šī tradīcija balstīta uz elementāra principa – pašrocīgi izkalta monēta liecina par izgatavotāja spēju " taisīt" naudu.


Pasākums viennozīmīgi bagātinās kāzu norisi, sniedzot nelielu ieskatu mūsu senajās tradīcijās.

uz augšu