Pēc kādiem kritērijiem izvēlēties KĀZU KŪKU?
Kāzu kūku meistari tiešā nozīmē ir mākslinieki, jo katra viņu izceptā kūka ir īsts mākslas darbs. Kūku cepēji ir arī lieliski garšu eksperti un katra izceptā kūka ir īsts roku darbs. Katra recepte ir izkopta līdz pilnībai un katram konditoram ir savas kūku receptes, pēc kurām tiek gatavoti šie kūku šedevri. Mūsdienās starp kūku meistariem pastāv milzīga konkurence un katrai niansei un jo īpaši garšai tiek piešķirta īpaša nozīme. Katra kūka cepēja vēlme ir pasniegt kāzu dienā neaizmirstamu un īpašu garšas eksploziju, kas sniegs jūsu garšu kārpiņām visaugtsāko baudas lidojumu.
Saldā galda maģija kāzās!
Candy Bar – tas ir dekoratīvs galds ar visāda veida saldumiem. Ja agrāk svētku mielasts noslēdzās ar torti, tad tagad torti var aizvietot arī ar dažādiem saldumiem, piemēram, šokolādi, marmelādi, keksiņiem, keikpopsiem, karameli, maršmeloviem un riekstiem krāsainās glazūrās, bezē, sukādes, dažādu formu cepumi, iemīļotie Macarons cepumi, kā arī augļi un dzērieni. Viss skaisti izlikts trauciņos, kuri, savukārt, izlikti dažāda augstuma statīvos.
Kas būtu jāzin par kāzu kūku pasūtīšanu?
Kāzu kūka ir viena no svarīgākajām kāzu svinību detaļām, lai svētki izdotos un tāpēc ar kāzu kūkas pasūtīšanu nevajadzētu kavēties! Katra gada pavasaris ir tas brīdis, kad vajadzētu pievērsties jautājumam par kāzu kūkas izvēli un tās pasūtīšanu. Tāpēc rodas jautājums, kā atrasts īsto konditoru? Jaunam pārim ir jāatrod tāds kāzu kūku meistars, kas pagatavos tieši to ko jūs vēlaties, kuram jūs varēsiet uzticēties un kurš sapratīs jūs no pusvārda. Mēs sagatavojām jautājumus, kas varētu šo jautājumu padarīt vieglāku un ja jūs no konditora saņemsiet vairāk JĀ nekā NĒ, tad jūs būsiet savu īsto kūku meistaru atraduši.    FOTO: Life is Life Photography, pasākuma plānotājs - Crystal events, kūka - Yvette
Kas jāņem vērā izvēloties kāzu torti?
Dotajā mirklī, ja arī tu esi īstās kāzu kūkas meklējumos, tad jārēķinās, ka būs diezgan grūti izlemt kādu formu, veidu un garšu izvēlēties. Lai arī kāda tā nebūtu, ir skaidrs, kāzu torte ir jāizvēlas tik pat rūpīgi kā līgavas kleita, jo ideālā gadījumā to nobaudīt būs lemts tikai vienu reizi mūžā.  Gribās gan skaistu, gan arī garšīgu, bet cik ir dzirdēts abas kombinācijas ir grūti apvienojamas.    FOTO: Bistro Silva kāzu tortes
Vai līgava skaidri zina, kādu torti vēlas savās kāzās?
Sākoties aktuālajai kāzu sezonai, viens no jautājumiem, ko sev uzdod līgava – kādu torti viņa vēlētos savā lielajā dienā. Tas attiecīgi nozīmē, ka sākas arī karstākais darba laiks teju visiem Latvijas konditoriem. Turklāt ik gadu kāzu toršu pasūtījumu skaits tikai pieaug, kas izskaidrojams, ar attiecīgi pieaugošo noslēgto laulību skaitu, par ko liecina arī Centrālās statistikas pārvaldes dati.
Salds kā skūpsts. Krēms brulē
Spānijā šo desertu dēvē par katalāniešu krēmu (crema catalana), Anglijā - par piededzināto  krēmu (brunt cream), tomēr kulinārijas pasaulē pierasts to piedēvē Francijas virtuvei. Krēmu brulē pamatoti sauc par trīsvienības krēmu, jo bez olām, saldā krējuma un brūnā cukura neiztikt. Savukārt šīs trīs demokrātiskās sastāvdaļas neiedomājamā veidā pārtop par aristokrātisko saldēdienu.
Kas lācītim vēderā - no kā gatavo kāzu tortes
Kāzu tortes izvēlei mūsdienās tiek pievērsta liela vērība, un kāzu tortes pasniegšana ir kļuvusi par ļoti svarīgu kāzu norises sastāvdaļu.
Latviešu tradicionālais kāzu galds
Ļoti reti mūsdienās latvieši seno laiku ēdienus ceļ galdā dažādos svētkos, kā, piemēram, kāzās. Svētki senajos laikos iezīmēja pārmaiņas dabā atkarībā no gadalaikiem, tāpēc bieži vien svētku maltītē bija atrodami tikai tie ēdieni, kurus varēja viegli pagatavot no esošajā brīdī pieejamiem pārtikas produktu krājumiem. Protams, liela nozīmē kāzu ēdienu un dzērienu izvēlei bija mitoloģiskās tradīcijas, kuras atceras vien retais.
Galvenā kāzu mielasta sastāvdaļa - kāzu torte
Kāzu torte ir svarīga kāzu viesību un kāzu mielasta sastāvdaļa, tādēļ tai jābūt rūpīgi izvēlētai, lai garšotu visiem kāzu viesiem. Greznās un lielās kāzās mielasta galdu tradicionāli rotā 2 -3 stāvus augstas tortes ar greznu rotājumu, taču mazās un vienkāršās kāzās tāda nav nepieciešama, jo nereti lielajām tortēm kāzās ir simboliska nozīme, turklāt tās bieži paliek arī neapēstas. Kāzu kūka | Aijas kūkas

Rakstu saraksts

Pēc kādiem kritērijiem izvēlēties KĀZU KŪKU?

Kāzu kūku meistari tiešā nozīmē ir mākslinieki, jo katra viņu izcept...

Saldā galda maģija kāzās!

Candy Bar – tas ir dekoratīvs galds ar visāda veida saldumiem. Ja ag...

Kas būtu jāzin par kāzu kūku pasūtīšanu?

Kāzu kūka ir viena no svarīgākajām kāzu svinību detaļām, lai svētki izdotos un tāpēc ...

Kas jāņem vērā izvēloties kāzu torti?

Dotajā mirklī, ja arī tu esi īstās kāzu kūkas meklējumos, tad jārēķinās, ka būs diezg...

Vai līgava skaidri zina, kādu torti vēlas savās kāzās?

Sākoties aktuālajai kāzu sezonai, viens no jautājumiem, ko sev uzdod līgava – kādu to...

Salds kā skūpsts. Krēms brulē

Spānijā šo desertu dēvē par katalāniešu krēmu (crema catalana), Anglijā - par piededz...

Kas lācītim vēderā - no kā gatavo kāzu tortes

Kāzu tortes izvēlei mūsdienās tiek pievērsta liela vērība, un kāzu tortes pasniegšana...

Latviešu tradicionālais kāzu galds

Ļoti reti mūsdienās latvieši seno laiku ēdienus ceļ galdā dažādos svētkos, kā, piemēr...

Galvenā kāzu mielasta sastāvdaļa - kāzu torte

Kāzu torte ir svarīga kāzu viesību un kāzu mielasta sastāvdaļa, tādēļ tai jābūt rūpīg...

 

uz augšu