Austeres un šampanietis | Viesību etiķete
Austere ir delikatese, pret kuru vienaldzīgo nav un daudzus mīlētājus, iedvesmo stāsts arī par austeri kā vienu no spēcīgākajiem afrodīzijiem un tās var pat saukt par īstu mīlas ēdienu. Kāpēc? Tāpēc, ka pateicoties austerēs esošajām minerālvielām un mikroelementiem, piemēram, cinkam, dzelzim un B12 grupas vitamīniem, libido pastiprinās gan vīriešiem, gan sievietēm. Kā arī ir tāds ticējums, ja sieviete sapnī redz, ka ēd austeri, viņai gaidāms bērns, bet, ja austeri sapnī ēd vīrietis, tas ir uz peļņu... Ja tu vēlies uzzināt mūsdienīgās etiķetes pamatprincipus un kaut ko jaunu par austerēm, tad noteikti tev jāapmeklē viesību etiķetes meistarklases cikls, kuru organizē mūsdienīgais etiķetes salons Aristocratic rituals un Maison Laru šī gada 20. septembrī Austeres un Šampanietis-.
Smalki izstrādāta kāzu ēdienkarte | Labam garstāvoklim un pozitīvām emocijām
Kāzās katram ēdienam, katrai uzkodai un kāzu tortei ir jābūt kā īstam mākslas darbam! Mūsdienās, ēdienam pat tiek piešķirts universālais kods, kas ļauj mūsu svinīgos brīžus izcelt un gūt no tiem baudu! Kā arī no ēdiena mēs gūstam vai nu pozitīvas vai negatīvas emocijas, tāpēc izvēloties kāzu ēdienkarti, pievērsiet lielāku uzmanību detaļām nekā ierasts, jo šajā dienā jūs nevariet atļauties ne sliktas emocijas, ne siltu šampanieti, jo smalkums un pozitīvā emociju gamma slēpjas smalkajās detaļās!
Kāzu kūku figūriņas jeb LOVE on TOP!
Tradīcija par kāzu tortēm ir radās Senajā Romā, bet likt uz kāzu kūkas toperi jeb kāzu figūriņas ir radusies ASV. Šī tradīcija strauji kļuva populāra 50. gados, kad daudzās amerikānu kāzu filmās kūkas dekorēja ar  jaunlaulāto figūriņām. Kūku dekorējumi vienmēr piešķir pasākumam vēl svinīgāku, personiskāku noskaņu un oriģinālais izskats ir domāts priecīgu emociju radīšanai. Mūsdienās, protams, tā ir gaumes lieta likt vai nelikt kāzu kūku figūriņas jeb kūku toperus, bet Vedejiem.lv gribēja jūs iepazīstināt ar meiteni Maiju, kura rada burvīgas jaunlaulāto figūriņas, kuras jūs noteikti gribēsiet paglabāt pēc kāzām goda vietā aiz stikla.  FOTO: Jānis Romanovskis | www.gribuvasaru.lv | Kāzu kūku figūriņas | Maija Sukute
Pēc kādiem kritērijiem izvēlēties KĀZU KŪKU?
Kāzu kūku meistari tiešā nozīmē ir mākslinieki, jo katra viņu izceptā kūka ir īsts mākslas darbs. Kūku cepēji ir arī lieliski garšu eksperti un katra izceptā kūka ir īsts roku darbs. Katra recepte ir izkopta līdz pilnībai un katram konditoram ir savas kūku receptes, pēc kurām tiek gatavoti šie kūku šedevri. Mūsdienās starp kūku meistariem pastāv milzīga konkurence un katrai niansei un jo īpaši garšai tiek piešķirta īpaša nozīme. Katra kūka cepēja vēlme ir pasniegt kāzu dienā neaizmirstamu un īpašu garšas eksploziju, kas sniegs jūsu garšu kārpiņām visaugtsāko baudas lidojumu.
Kāpēc ir vērts doties uz kāzu kūku degustācijām?
Kāzu kūka ir skaistu svētku neatņemama sastāvdaļa un nevelti ir teiciens, ka mīlestība iet caur vēderu. Kāzu kūkas griešana ir pirmā kopīgā darbība, kas tiek publiski veikta kā vīram un sievai. Pēc kāzu tradīcijām, šo pirmo kūkas gabaliņu jaunlaulātie ēd kopā. Lai garšas ziņā nenāktos vilties, pirms kāzām ir ieteicams painteresēties par kāzu kūku degustācijām un veltīt kūkas izvēlei pietiekami daudz laika! Ieteicams, pat iepazīties personīgi ar cilvēku, kam tiks uzticēts tavs kāzu dienas vissaldākais kārums, lai kāzu dienā nebūtu pārpratumu un vilšanos.        FOTO: JZstudioPhotography | Kāzu kūka | DZII
Saldā galda maģija kāzās!
Candy Bar – tas ir dekoratīvs galds ar visāda veida saldumiem. Ja agrāk svētku mielasts noslēdzās ar torti, tad tagad torti var aizvietot arī ar dažādiem saldumiem, piemēram, šokolādi, marmelādi, keksiņiem, keikpopsiem, karameli, maršmeloviem un riekstiem krāsainās glazūrās, bezē, sukādes, dažādu formu cepumi, iemīļotie Macarons cepumi, kā arī augļi un dzērieni. Viss skaisti izlikts trauciņos, kuri, savukārt, izlikti dažāda augstuma statīvos.
Kas būtu jāzin par kāzu kūku pasūtīšanu?
Kāzu kūka ir viena no svarīgākajām kāzu svinību detaļām, lai svētki izdotos un tāpēc ar kāzu kūkas pasūtīšanu nevajadzētu kavēties! Katra gada pavasaris ir tas brīdis, kad vajadzētu pievērsties jautājumam par kāzu kūkas izvēli un tās pasūtīšanu. Tāpēc rodas jautājums, kā atrasts īsto konditoru? Jaunam pārim ir jāatrod tāds kāzu kūku meistars, kas pagatavos tieši to ko jūs vēlaties, kuram jūs varēsiet uzticēties un kurš sapratīs jūs no pusvārda. Mēs sagatavojām jautājumus, kas varētu šo jautājumu padarīt vieglāku un ja jūs no konditora saņemsiet vairāk JĀ nekā NĒ, tad jūs būsiet savu īsto kūku meistaru atraduši.    FOTO: Life is Life Photography, pasākuma plānotājs - Crystal events, kūka - Yvette
Kas jāņem vērā izvēloties kāzu torti?
Dotajā mirklī, ja arī tu esi īstās kāzu kūkas meklējumos, tad jārēķinās, ka būs diezgan grūti izlemt kādu formu, veidu un garšu izvēlēties. Lai arī kāda tā nebūtu, ir skaidrs, kāzu torte ir jāizvēlas tik pat rūpīgi kā līgavas kleita, jo ideālā gadījumā to nobaudīt būs lemts tikai vienu reizi mūžā.  Gribās gan skaistu, gan arī garšīgu, bet cik ir dzirdēts abas kombinācijas ir grūti apvienojamas.    FOTO: Bistro Silva kāzu tortes
Vai līgava skaidri zina, kādu torti vēlas savās kāzās?
Sākoties aktuālajai kāzu sezonai, viens no jautājumiem, ko sev uzdod līgava – kādu torti viņa vēlētos savā lielajā dienā. Tas attiecīgi nozīmē, ka sākas arī karstākais darba laiks teju visiem Latvijas konditoriem. Turklāt ik gadu kāzu toršu pasūtījumu skaits tikai pieaug, kas izskaidrojams, ar attiecīgi pieaugošo noslēgto laulību skaitu, par ko liecina arī Centrālās statistikas pārvaldes dati.
Salds kā skūpsts. Krēms brulē
Spānijā šo desertu dēvē par katalāniešu krēmu (crema catalana), Anglijā - par piededzināto  krēmu (brunt cream), tomēr kulinārijas pasaulē pierasts to piedēvē Francijas virtuvei. Krēmu brulē pamatoti sauc par trīsvienības krēmu, jo bez olām, saldā krējuma un brūnā cukura neiztikt. Savukārt šīs trīs demokrātiskās sastāvdaļas neiedomājamā veidā pārtop par aristokrātisko saldēdienu.

Rakstu saraksts

Austeres un šampanietis | Viesību etiķete

Austere ir delikatese, pret kuru vienaldzīgo nav un daudzus mīlētāju...

Smalki izstrādāta kāzu ēdienkarte | Labam garstāvoklim un pozitīvām emocijām

Kāzās katram ēdienam, katrai uzkodai un kāzu tortei ir jābūt kā īsta...

Kāpēc ir vērts doties uz kāzu kūku degustācijām?

Kāzu kūka ir skaistu svētku neatņemama sastāvdaļa un nevelti ir teiciens, ka mīlestīb...

Pēc kādiem kritērijiem izvēlēties KĀZU KŪKU?

Kāzu kūku meistari tiešā nozīmē ir mākslinieki, jo katra viņu izceptā kūka ir īsts mā...

Kāzu kūku figūriņas jeb LOVE on TOP!

Tradīcija par kāzu tortēm ir radās Senajā Romā, bet likt uz kāzu kūkas toperi jeb kāz...

Saldā galda maģija kāzās!

Candy Bar – tas ir dekoratīvs galds ar visāda veida saldumiem. Ja agrāk svētku mielas...

Kas būtu jāzin par kāzu kūku pasūtīšanu?

Kāzu kūka ir viena no svarīgākajām kāzu svinību detaļām, lai svētki izdotos un tāpēc ...

Kas jāņem vērā izvēloties kāzu torti?

Dotajā mirklī, ja arī tu esi īstās kāzu kūkas meklējumos, tad jārēķinās, ka būs diezg...

Vai līgava skaidri zina, kādu torti vēlas savās kāzās?

Sākoties aktuālajai kāzu sezonai, viens no jautājumiem, ko sev uzdod līgava – kādu to...

Salds kā skūpsts. Krēms brulē

Spānijā šo desertu dēvē par katalāniešu krēmu (crema catalana), Anglijā - par piededz...

Kas lācītim vēderā - no kā gatavo kāzu tortes

Kāzu tortes izvēlei mūsdienās tiek pievērsta liela vērība, un kāzu tortes pasniegšana...

Latviešu tradicionālais kāzu galds

Ļoti reti mūsdienās latvieši seno laiku ēdienus ceļ galdā dažādos svētkos, kā, piemēr...

Galvenā kāzu mielasta sastāvdaļa - kāzu torte

Kāzu torte ir svarīga kāzu viesību un kāzu mielasta sastāvdaļa, tādēļ tai jābūt rūpīg...

 

uz augšu